Huis en tuin,  Interieur

Waarom moet je kiezen voor een bio ethanol haard?

Veel mensen vragen zich af waarom het aan te raden is om voor een bio ethanol haard te kiezen. Dit is natuurlijk een terechte vraag en om deze reden zullen we hieronder een aantal aspecten uitlichten zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing zult nemen. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd de juiste keuze zult maken.

 

Geen warmte in de kamer

Als je een normale haard hebt, komt hier veel warmte vanaf, maar bij een bio ethanol haard is dit niet het geval. Dit is natuurlijk erg prettig als je puur naar sfeer kijkt. Als je echt naar warmte kijkt, dan is het aan te raden om een echte haard te kopen. Een echte haard geeft ongeveer 6-9 kW terwijl de ethanol haard tussen de 2-4 kW geeft. Een bio ethanol haard is echter echt bedoeld voor het aanschaffen voor sierlijke doeleinde en daarom is het ook aan te raden om hiervoor te kiezen.

Bio ethanol haard

Geen schoorsteen of andere toepassingen

Bij een traditionele openhaard heb je over het algemeen een afvoer door middel van een schoorsteen, maar bij de bio ethanol haarden heb je dit niet. Dit is natuurlijk erg fijn, maar het is wel aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om de haard schoon te houden. Hierbij is het dus zeker aan te raden om periodieke schoonmaak te verrichten, maar je hoeft gelukkig geen schoorsteen te laten bouwen of andere bijzonderheden.

 

Hierdoor geen as of roet

Nog een bijkomend voordeel van het hebben van geen schoorsteen is dat je geen as en roet hebt. Dat is natuurlijk erg fijn, want dit is enerzijds beter voor je gezondheid en anderzijds hoef je minder schoon te maken.

 

Korte conclusie

Kortom, als je echt voor een open haard wilt gaan die warmte produceert, is het aan te raden om voor een alternatief te kiezen. Mocht je echt voor een sierlijke haard gaan die toch enigszins warmte geeft, dan is het weer aan te raden om voor een bio ethanol haard te kiezen. Daarnaast is het wel fijn van een bio ethanol haard dat je nauwelijks tot weinig onderhoud hebt. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten en dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares