Interieur,  Wonen

Tapijtreparatie

Tapijtreparatie

Veel mensen denken dat als je tapijt aan slijtage onderhevig is, er een nieuw tapijt aangeschaft moet worden. Dat het dus veel geld gaat kosten. Maar stel je hebt een Perzisch tapijt of een ander tapijt waaraan je waarde hecht en die je onmisbaar acht in je huis, laat het tapijt dan gewoon repareren.

Je tapijt wordt ook professioneel gereinigd

De zijkanten van je tapijt kunnen aan slijtage onderhevig zijn, of de bekende franje randen beginnen te rafelen. Dan wordt het tijd je eens te verdiepen in tapijtreparatie. Als jij je tapijt aanbiedt bij een specialist in tapijtreparatie, dan kun je er daarna weer jaren mee vooruit. Indien gewenst kan de specialist in tapijtreparatie het tapijt bij je vandaan halen en na de tapijtreparatie weer terugbrengen. Kies je voor tapijtreparatie dan is een bijkomend voordeel dat het tapijt altijd eerst gereinigd wordt voor de randen of de gaten in het tapijt gerepareerd worden. Daardoor lijkt het na de reparatie dat je een nieuw tapijt hebt liggen. Natuurlijk houd je zelf het tapijt schoon, je bereikt echter nooit het effect dat met professionele reiniging bewerkstelligd wordt.

Er wordt gebruik gemaakt van plantaardige reinigingsmiddelen

De specialist in tapijtreparatie vernieuwt de versleten franjes, terwijl ook de randen vernieuwd worden. Ook gaatjes worden gedicht. Door de professionele reiniging wordt stof en zand met een trilplaat uit het tapijt gehaald. Vervolgens wordt je tapijt handmatig geshamponeerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van plantaardige reinigingsmiddelen. Hierbij worden de wolvetten van de tapijten nooit aangetast. Na deze handelingen wordt het tapijt in een speciale droogkamer en dus onder perfecte omstandigheden gedroogd. Doorgaans krijgt het tapijt ook een anti-mot behandeling.

Goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw tapijt

Tapijtreparatie kan ook het opnieuw inkleuren van het motief op het tapijt zijn. In dat geval wordt wel altijd eerst een proefstukje gedaan, voor het gehele motief aangepakt wordt. Dit gebeurt overigens gewoon met watervaste verf. Ook het herstellen van doorgelopen kleuren kan tot een tapijtreparatie behoren. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van warm en zeer intens zonlicht. Deze werkzaamheden worden doorgaans dan ook in de zomermaanden uitgevoerd. Gooi dus nooit je tapijt weg als je merkt dat de slijtage heeft ingezet of er gaten zijn gevallen in je tapijt. Zeker als je waarde hecht aan je tapijt en er geen vergelijkbaar tapijt op de markt beschikbaar is, is tapijtreparatie een prima optie. Goedkoper ook dan het kopen van een nieuw tapijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares