Cursus

Puppycursus Wassenaar

Puppycursus Wassenaar

 

Kijk mam, hoe lief is deze wel niet? Dit is de 6e puppy die haar dochter aanwijst. Allemaal stuk voor stuk zijn ze heel erg lief en wil je ze het liefst mee naar huis nemen. Iets wat bijna gebeurt, maar je man kan gelukkig nog wel helder nadenken en besluit om er een stokje voor te steken. Een puppy is leuk, maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een uurtje per dag even lief doen. Een hond heeft heel erg veel aandacht nodig, zeker in het begin. Vaak gaan de mensen zich vergissen dat je alleen lief moet doen tegen een puppy omdat die anders niet lief is. Niks is minder waar, een puppy moet je in de eerste weken juist streng opvoeden om ervoor te zorgen dat de hond zich kan gedragen als die later een stuk groter is en niet meer zo een lief uiterlijk heeft als eerst. Een puppycursus komt vaak aan de orde voor mensen die voor het eerst een hond hebben. Maar wat moet je weten over een puppycursus Wassenaar? Allereerst willen we even zeggen dat het heel belangrijk is om een cursus te volgen met je puppy. Je doet het namelijk niet alleen voor de puppy maar ook voor jezelf.

De puppy heeft de eerste weken last van een socialisatie fase waar de puppy alles opneemt wat er wordt gezegd. Je zorgt ervoor dat de slechte gewoontes worden voorkomen maar ook dat de gewoontes later makkelijker aan te passen zijn.

 

Puppycursus en socialisatie

Een ‘gewone puppycursus’ in een groep kan goed zijn voor de socialisatie, mits het spel goed begeleid wordt. En dat laatste is heel belangrijk. Er zijn ook hondenscholen waar alle pups losgelaten worden. Ik zelf vergelijk dat graag met een peuterspeelzaal waar de juffen besluiten de deur uit te lopen en de kinderen het zelf uit laten zoeken. Pups moeten namelijk nog sociale vaardigheden leren. Dus het is goed als ze samen oefenen, maar je moet wel af en toe bijsturen, zodat ze de juiste sociale vaardigheden krijgen. Voor een onzekere pup is het soms verstandig om de cursus een op een te doen zonder een groep, zodat je eerst leert dat de puppy goed bij je blijft voordat je daarna gaat socialiseren met de andere honden. Een onlinecursus is ook een optie voor mensen die veel tijd hebben tijdens de dag en geen zin hebben om een hele dag te wachten op de cursus in Wassenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares