Coaching

Persoonlijke ontwikkeling Zwolle

Persoonlijke ontwikkeling

 

 

Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk, maar we staan er niet altijd evenveel bij stil. Daarom kan het soms goed zijn om opzoek te gaan naar iemand die je kan ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling, dat vind je zeker in de omgeving van Zwolle of waar in het land je ook woont. Toch begint persoonlijke ontwikkeling Zwolle bij jezelf, het noemt niet voor niets persoonlijke ontwikkeling. Daarom geef ik je hieronder enkele tips!

 

Tip 1: weet wat je wil

 

Als je jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen, dan is het voornamelijk belangrijk dat je jezelf écht leert kennen en dat je weet wat je wilt, want pas dan kan je met de zelfontwikkeling beginnen.

 

Tip 2:onderneem actie

 

Ook dit is een belangrijke tip, als je jezelf wilt ontwikkelen, dan moet er actie ondernomen worden. Acties brengen je doel dichterbij. Als je niets doet, dan gebeurt er gewoon niets. Heeft de actie niet het gewenste resultaat? Probeer dan iets anders tot dat je het gewenste resultaat bereikt!

 

Tip 3:durf kritisch zijn

 

Durf jezelf kritisch te bekijken, daarvan leer je namelijk heel veel. Kijk daarbij niet enkel naar je werkpuntjes, maar ook naar je positieve kanten. Als je je teveel op je werkpunten fixeert, dan kan dit negatief werken.

 

Tip 4: durf uit je comfortzone komen

 

Om te kunnen ontwikkelen, moet je durven uit je comfortzone komen. Als je altijd dezelfde dingen blijft doen, dan is groei praktisch onmogelijk. Doe daarom dingen die je nooit eerder gedaan hebt. Als je iets wilt bereiken en alles wat je tot nu toe gedaan hebt nog niet geholpen heeft, dan is het écht tijd voor iets anders!

 

Tip 5:geef niet op

 

Voor alles wat je wilt bereiken heb je doorzettingsvermogen nodig. Als je opgeeft, dan ga je nooit eindigen waar je wilt eindigen. Doorzeten is niet altijd even makkelijk, maar onthoud dat als je opgeeft, je weer helemaal opnieuw moet beginnen en weet ook dat verandering in vele gevallen ook goed kan zijn!

 

Tip 6: Laat je niet beïnvloeden door wat anderen denken

 

Jij moet je eigen leven maken. Jouw keuzes en dromen, zullen niet iedereen blij maken, maar dat hoeft ook niet. Als je teveel rekening houdt met wat de anderen willen dat je doet, dan is er een grote kans dat je een leven gaat leiden dat je echt niet gelukkig maakt, omdat jij dat leven namelijk niet voor jezelf gekozen hebt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares