Gezondheid

lichaamsgerichte traumatherapie

lichaamsgerichte traumatherapie

 

 

Als je in het verleden een trauma hebt opgelopen, dan is dat natuurlijk een zeer tragisch gegeven. Veel mensen zijn niet eens bewust van het feit dat ze een trauma hebben. Bij een trauma is het namelijk zo dat je opgekropte emoties hebt en dat zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Het kan dus vaak op andere manieren tot uiting komen. Manieren die niet prettig zijn voor jezelf. Daarbij kun je denken aan angstaanvallen, maar ook bijvoorbeeld dat je zeer snel boos bent. Een trauma kan dus op verschillende manieren tot uiting komen. Als je echt niet weet hoe je daarmee om moet gaan, dan is het aan te raden om in therapie te gaan. Maar welke mogelijkheden heb je daarbij? Je kunt ervoor kiezen om lichaamsgerichte trauma therapie te nemen. 

 

Een psychiater

Met een trauma kun je bijvoorbeeld terecht bij een psychiater. Deze heeft ervaring met het verhelpen van trauma’s. Dat is dus zeer voordelig, want professionele hulp is wel aan te raden, zeker als het gaat om een serieus trauma. Een psychiater is voor jou ook een soort van vertrouwenspersoon, dus het is ook nog eens iemand waar je echt je hart kunt uitstorten. Veel mensen halen veel voordelen uit het feit dat ze naar een psychiater gaan. Maar men vraagt zich af of een psychiater wordt vergoed. In sommige gevallen, andere gevallen niet, dat is dus lastig te zeggen. Als het niet wordt vergoed kan het voor veel mensen erg duur worden, en dat is dan ook het moment om te kijken of er ook nog andere mogelijkheden zijn.

 

Praatgroep

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om naar een praatgroep te gaan. Het voordeel van een praatgroep is dat er veel gelijkgestemden zijn waarmee je van gedachten kunt wisselen. Als je een traumatische ervaring hebt opgelopen, dan is de kans vrij groot dat je het gênant vindt om daar met anderen over te praten die deze ervaring niet hebben meegemaakt. In die situaties is het dus aan te raden om naar een praatgroep met gelijkgestemden te gaan. Samen kom je dan tot grotere hoogtes en dat is aan te raden. Vervolgens zal ik het kort hebben over lichaamsgerichte traumatherapie

 

Lichaamsgericht

Daarnaast is er ook nog lichaamsgerichte traumatherapie. Je hebt namelijk een zogenoemde danstherapie waar veel mensen zich wel bij voelen. Dat is ook aan te raden als je een trauma hebt, maar je niet het type bent dat er graag over praat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares