Muziek

DJ op jouw bruiloft

Aan alle tradities lijkt tegenwoordig wel een eind te komen, nu de bruiloft dj de plek van de live band definitief heeft overgenomen. De bands spelen hun deuntjes nog wel, maar veel minder als voorheen. En daar zijn verschillende redenen voor aan te voeren.

Langzame opbouw van de sessies

Het was zo vertrouwd, dat tijdens het huwelijksfeest de band de eerste deuntjes inzette en het bruidspaar de dans opende. De bands bleken een redelijk repertoire te hebben en bewaarde het beste voor het laatst en bouwde de verschillende sessies langzaam op. Tussendoor namen ze pauzes en veelal werd een vast repertoire afgedraaid, met daarbij wat Hollandse meezingers en wat steviger werk in het slot.

DJ

Dj heeft veel breder repertoire

De bruiloft dj heeft echter een veel breder repertoire en kan aan bijkans alle verzoeken tegemoet komen, ook dus voor de opa’s en oma’s in de zaal. Een bruiloft dj heeft meteen interactie met het publiek en voelt al snel aan welke muziek bij dit publiek past. Daar kan hij zijn platenkeuze op aanpassen. Nog een verschil met de band is dat er geen stiltes vallen. De band deed dat wel, tussen de nummers door. Nu, met de bruiloft dj, gaat het feest achter elkaar door. Vraag de dj ook zijn rookmachine mee te nemen, geeft altijd een leuk effect.

Ook de factoren ruimte en geld spelen een rol

Ook de factoren ruimte en geld spelen een rol in de opmars van de bruiloft dj. Boek je een band, dan lever je meteen ruimte in van je feestzaal als er geen speciaal podium aanwezig is. Soms tot wel de helft van de dansvloer. Een bruiloft dj kan zijn werk al in een klein hoekje van de zaal doen. Daardoor kunnen meer mensen tegelijk dansen, en dat is wel zo gezellig natuurlijk. Ook de kosten spelen een rol. Elk bandlid wil wat verdienen, en dus ligt de prijs van een band hoger ten opzichte van een

, die alleen is. Genoeg redenen dus om ook voor een dj te kiezen. Twijfel je, laat dan later op de avond de dj en een artiest samen iets leuks doen. Het is wel handig om voor het feest even wat zaken met de dj te bespreken wat betreft de keuze van de muziek en het aanvragen van verzoeknummers. Heb je ook dat gedaan, dan staat niets een spetterende feestavond met een volle dansvloer en een uitzinnige sfeer nog in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares