Administratie

De voordelen van een boekhouder Nieuwegein

Boekhouder Nieuwegein

Waarom een boekhouder inhuren voor je financiële administratie?

Wanneer je een eigen bedrijf start, krijg je te maken met financiële administratie. Als kleine ondernemer of zzp’er ben je niet verplicht om een boekhouder uit Nieuwegein in te huren, maar het is wel heel erg handig.

Tijdbesparing

Het uitbesteden van je financiële administratie aan een boekhouder zal je een hoop tijd besparen. Een boekhouder zal er namelijk voor zorgen dat je inkomsten, uitgaven en winst goed overzichtelijk in te zien zijn. Wanneer je alle mappen en bonnetjes geordend aanlevert bij de boekhouder, zal de rekening die je van hem krijgt ook lager zijn.  Een boekhouder kan niet alleen je financiële administratie bijhouden, maar een boekhouder kan zelfs facturen voor je opstellen. Naast je financiële administratie zal een boekhouder ook je BTW-aangifte en de aangifte inkomstenbelasting opstellen. Aan het einde van het jaar wil je natuurlijk graag weten hoe je bedrijf het dat jaar heeft gedaan. Daarvoor kan een boekhouder een jaarrekening opstellen. Voor een eenmanszaak is dit niet verplicht, maar wel erg handig om een goed inzicht van de financiële situatie van je bedrijf te hebben. Een boekhouder weet precies hoe dit allemaal in elkaar zit, dus hoef jij je er niet in te verdiepen en kan jij als ondernemer je gewoon richten op je bedrijfsvoering.

Een boekhouder verdient zichzelf terug

Op het eerste gezicht lijkt een boekhouder misschien duur, maar hij verdient zichzelf snel terug. Het maken van een fout of iets vergeten in je financiële administratie is snel gedaan. Maar wanneer je financiële administratie niet volledig is of je doet te laat de aangifte, dan kan dit tot fikse boetes leiden. Wanneer je een boekhouder in handen neemt, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een boekhouder weet precies hoe het zit met de zelfstandigen- en startersaftrek, MKB-winstvrijstelling en allerlei fiscale regels, die steeds veranderen. Dus wanneer je een boekhouder inhuurt kan je maximaal van al deze belastingvoordelen profiteren. En vergeet niet dat een boekhouder onder zakelijke kosten valt, en is dus net zoals de btw aftrekbaar. Daarnaast kan je je boekhouder vragen om financieel advies in jouw bedrijfsvoering. Omdat hij je financiële administratie doet, kan hij ook snel zien waar je misschien verbeterpunten hebt in je financiële bedrijfsvoering. Dus ook met zijn adviezen, verdiend een boekhouder zich terug. En zoals eerder gezegd, bespaard een boekhouder je tijd. En tijd is geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares