Auto

De distributie vervangen Veldhoven

Distributie vervangen Veldhoven

Alles dat je moet weten over je distributie vervangen

Je hoort mensen geregeld zeggen dat de distributie van hun auto vervangen moet worden en hier zijn ze dan niet blij mee. Maar wat is een distributie nou precies? Wanneer moet een distributie vervangen worden en wat zijn de kosten van een distributie vervangen in Veldhoven?

Waar is de distributie voor?

Een distributieriem of -ketting, ook wel gewoon distributie genoemd, zorgt voor een samenwerking met de nokkenas en de krukas. Samen zorgen ze ervoor dat de motor loopt. Er staat dan ook behoorlijk veel kracht op de distributie, hij draait namelijk met het toerental van de motor mee en moet behoorlijk wat kracht overbrengen. Daarom is de distributieriem gemaakt van een erg sterk kunststof en is daarbij ook nog eens versterkt met glasvezel en een teflon coating. De distributieketting wordt zelfs gemaakt van gehard staal. De meeste auto’s hebben een distributieriem en niet een distributieketting. Als de distributie breekt, stopt de motor onmiddellijk met draaien en wordt de kans op motorschade aanzienlijk vergroot. Hiermee lopen de kosten dus ook veel hoger op dan wanneer je de distributie op tijd had vervangen.

Wanneer de distributie vervangen?

De vervangingstermijn en kilometrage van de distributie wordt door de fabrikant van de auto opgegeven. In het instructieboekje van je auto staat omschreven om de hoeveel kilometer de distributie vervangen moet worden en na hoeveel jaar dit moet. Wanneer je de distributie moet vervangen is afhankelijk van welk van de twee als eerste wordt bereikt. Wanneer je deze termijnen aanhoudt hoef je je geen zorgen te maken dat hij zomaar zal breken. Maar wanneer je een rammelend geluid in de motor hoort, moet je een autogarage opzoeken. Deze kan de distributie controleren en je adviseren of de distributie vervangen moet worden of dat dit nog niet nodig is.

Wat zijn de kosten?

De distributie vervangen is specialistenwerk en kan je dus niet zelf doen, tenzij je een professionele automonteur bent natuurlijk. Voor een distributie vervangen moet je toch echt naar een autogarage. De totale kosten van een distributie vervangen kunnen uiteenlopen van zo’n €300,- tot €1000,-. Dit is afhankelijk van het merk en type auto dat je hebt. Vooral bij moderne diesels moeten er dan gelijk ook andere onderdelen vervangen worden, waardoor de kosten hoger komen te liggen. Maar als je de distributie vervangen hebt, heb je er de eerstkomende jaren geen omkijken meer naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares